i zastanawiam się skąd wynikają tak dwa rozbieżne podejścia.. czy to coś związanego z ich czasem spędzonym na studiach , odegranie się za poprzednie lata ? nie mam pojęcia ale nie podoba mi się to...
tymczasem , w sklepach zaczyna się 'wyprzedaż' awokado więc czemu by nie spróbować czegoś z nim ?
PIECZONE AWOKADO Z SEREM MOZZARELLA I KREWETKAMI
Składniki
- 1 awokado
- 10 krewetek królewskich
- 1 łyżka soku z cytryny
- 50 g mozzarelli
- przyprawy: sól
- ząbek czosnku
Przygotowanie :
Nagrzej piekarnik do temperatury 190°.
Mrożone krewetki podsmaż na patelni z rozgniecionym czosnkiem ok. 2 min.
Przełóż do miseczki, skrop cytryną i posól.
Mozzarellę pokrój na kawałki.
Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach.
Następnie wyjmij pestkę, nie obieraj ze skóry.
Powiększ wgłębienie po pestce ok. 3 razy i faszeruj awokado krewetkami oraz serem mozzarella.
Na folii do pieczenia ułóż awokado i piecz przez ok. 5–6 min, do momentu topnienia sera.
Mrożone krewetki podsmaż na patelni z rozgniecionym czosnkiem ok. 2 min.
Przełóż do miseczki, skrop cytryną i posól.
Mozzarellę pokrój na kawałki.
Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach.
Następnie wyjmij pestkę, nie obieraj ze skóry.
Powiększ wgłębienie po pestce ok. 3 razy i faszeruj awokado krewetkami oraz serem mozzarella.
Na folii do pieczenia ułóż awokado i piecz przez ok. 5–6 min, do momentu topnienia sera.
Z racji iż niedługo mamy walentynki jako romantyczna potrawa nadaje się idealnie !
Smacznego !
p.s jeszcze dla pewnej Panny M. GRATULACJE w sumie to dla panny INŻYNIER M. !
Klawiatura nie gryzie a zostawiony komentarz wywołuje uśmiech :)
Wygląda pysznie, krewetki uwielbiam a awokado myślę, że świetnie do tego pasuje.
OdpowiedzUsuńwyglądają baaardzo apetycznie!:)
OdpowiedzUsuńto jest danie dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam !